perjantai 6. marraskuuta 2015

Mini MBA johtajakoulutus

Mini MBA-opintojen lopputentti on nyt tehty.

Takana kuusi moduulia. Kussakin moduulissa on itseopiskelutekstiä noin 200 sivua ja 100 ymmärtämistä tukevaa monivalintatehtävää. Lähijaksolla on alan asiantuntijaluento. Case-tehtävänä on yrityksen ongelman analysointi ja toinen perustellun ratkaisuesityksen tekeminen kunkin moduulin teorioiden perusteella.

Lopputentissä oli 25 monivalintatehtävää ja kaksi case-tehtävää, nyt koko opinnoista parhaiten tehtävään sopivien teorioiden avulla ratkaistavaksi. Aikaa on neljä tuntia ja kaikki lähteet ovat sallittuja.

Opinnot avasivat kyllä hyvin liiketoiminnan johtamista useasta näkökulmasta. Opintojen toteutustapa ohjasi hyvin omatoimiseen oppimiseen sekä erityisesti case-tehtävät loogiseen analysointiin ja perusteltujen ratkaisuesitysten tekemiseen rajatussa ajassa ja vastauksen pituudessa.

Onhan tuota tapaa harjoiteltu aiemmissakin opinnoissa ja työtehtävissä. Tentin tulokset saadaan kuukauden kuluttua.

Tein päätöksen oman yrityksen perustamisesta alkuvuonna 2015. Pidän mahdollisena myös, että palaan säännölliseen palkkatyöhön, mikäli tarjoutuu haastava ja mielenkiintoinen tehtävä, jossa voin hyödyntää omaa osaamistani ja kokemustani organisaation tavoitteiden saavuttamiseen ja muutosten johtamiseen.

Pohdin, mitä osaamista oman yrityksen johtamisessa ja uuden alan tehtävissä tarvitaan. Vertasin osaamistarpeita omaan osaamiseni ja kokemukseeni. Tarvitsenko laaja-alaista osaamista vai syvällistä osaamista tietyltä erikoisalalta?

Halusin täydentää ja kehittää osaamistani liiketoiminnan laaja-alaisessa tuntemisessa. Valitsin Mini MBA, joka on joustava täydennyskoulutus johtajille ja esimiehille. Mini MBA täydentää johtamisen taitoja ja parantaa ymmärrystä yrityselämästä. Kurssin avulla oppii työkaluja strategisiin tilanteisiin ja kykyjä johtaa sekä itseään että muita kohti parempia tuloksia. Toimitusjohtajat, yritysjohtajat, esimiehet ja henkilöstöhallinnon johtajat ovat olleet tyytyväisiä mini MBA opintoihin.

MBA opinnot muodostuvat seuraavista moduuleista:
1 Henkilöstövoimavarojen johtaminen ja psykologia
2 Muutosjohtaminen
3 Strategia ja liiketoiminnan kehittäminen
4 Arvoa kasvattava johtaminen
5 Tulosoptimoiva johtaminen
6 Kehittävä johtaminen

Kunkin moduulin laajuus on noin 20 tuntia. Jokaiseen moduuliin kuuluu noin 100 – 150 sivua oppimateriaalia, yksi kurssipäivä ja kaksi palautettavaa onlinetehtävää (case). Opintojen laajuus on yhteensä noin 180 tuntia ja opiskelumateriaali noin 1 000 sivua. Opinnot suoritetaan noin vuoden aikana.

Jokaisessa modulissa on 6-10 osiota, joihin kaikkiin liittyy monivalintatehtävät, joiden suorittaminen on edellytys seuraavan osion aloittamiseen. Moduleissa on kirjallisuussuositukset ja lisämateriaalia. Modulin omatoimisten opintojen jälkeen on kahdeksan tunnin lähijakso, jossa alan asiantuntija avaa sisällön ja mahdollistaa kysymykset ja keskustelun aiheesta.

Kunkin modulin lopussa on yritykseen liittyvä tapaustehtävä, joka tulee analysoida modulin teorien perusteella. Toisena tehtävänä on suosituksen tai ratkaisun esittäminen esitettyyn ongelmaan.

Tapaustehtävät suositellaan tehtäväksi lähijaksojen jälkeen ja niiden tekemiseen on lähijakson jälkeen aikaa noin viikko. Tapaustehtävien ratkaisusta saa kirjallisen palautteen ja arvosanan (0-5) sekä "esimerkkivastauksen" tapauksen analysoinnista ja ratkaisemisesta.

Minulle sopii hyvin omatoiminen, ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu. Lähijaksot ja tapaustehtävät (6 x 2) liittävät teorian hyvin käytäntöön. Tapaustehtävät ja niiden palautteet ohjaavat tiiviiseen, perusteltuun ja analyyttisen esitystapaan.

Koulutuksen järjestää Probana Business School. Pääset yrityksen verkkosivuille tästä linkistä

Tekstin alla ja etusivulla olevien tunnisteiden avulla löydät muita näkökulmia toimintakykyyn ja johtamiseen - Ole hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet tekstistä? Ota kantaa.
Kaikki kommentit ovat tervetulleita!