sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Military Skills Are Invaluable for Mastering Work Place Change

Good points From Combat to Corporate.

The business and global news today is both inspiring to discover how companies are creating vast new opportunities and simultaneously grim when the list of re-organizations and drastic workforce changes are announced. 

For those of us in middle management or on the workplace floor, how do we best adapt to the changes in the business world and successfully lead those around us?

The answer lies in employing military leadership skills of: 
(1) Leading by Example, 
(2) Communicating a common vision with progress, 
(3) Exercising initiative to find and solve problems, 
(4) Training and sharing best practices within the organization, and 
(5) Being able to admit and communicate a mistake. 


From Combat to Corporate link


Asian tarkastelua suomalaisesta näkökulmasta.

1. Johda esimerkillä

Esimerkillä johtaminen on johtajan perusjohtamistapa. Partiota ja prikaatia johdetaan omalla esimerkillä. Partion johtajan esimerkki näkyy partiolle välittömästi. Prikaatin komentajan on liikuttava joukoissa ja hänen esimerkkinsä on näyttävä asenteessa, tahdossa ja tavoitteessa sekä joukkojen tukemisessa. 

2. Viesti yhteinen tavoitetila

Yhteinen tavoite välitetään käskyjen ja viestinnän avulla. Sotilaalliset vakiokäskyt sisältävätkin aina vihollisen, omat joukot, joukon tehtävän ja toiminta-ajatuksen, käskyn saajan tehtävän ja valmistautumistehtävän sekä tukemisen ja johtamisen.

3. Tue ja harjoituta aloitteellisuutta ongelmien löytämiseen ja niiden ratkaisemiseen

Tässä meillä on varmaan kehitettävää. Siksi koulutuspäällikkönä kehitin yksinkertaisen "nyrkkisäännön" oman toiminnan arvioimiseen taistelijasta isompaankin joukkoon: Toteutettiinko tehtävä, saavutettiinko tavoite, missä onnistuttiin hyvin, missä on vielä kehitettävää ja tärkein, mitä tehdään jatkossa paremmin?

4. Kouluta ja jaa parhaita käytäntöjä koko organisaatiossa

Normaalioloissa puolustusvoimat on koulutusorganisaatio, jonka toiminta voidaan tiivistää: opetus, koulutus, harjoitukset ja arviointi -kokonaisuuksiin.

Parhaiden käytäntöjen tunnistaminen, tunnustaminen ja jakaminen sekä niiden siirtäminen koulutuskulttuuriin on luonnollinen perustehtävä. Keinoina ovat ohjesäännöt, oppaat ja käsikirjat sekä henkilöstön täydennyskoulutus. Uutta ovat kaikista oppaista tehtävät opetusmateriaalit ja verkkotentit sekä kansainväliset harjoitukset, jotka nopeuttavat toimintakulttuurin muutosta.

5. Ole valmis myöntämään virheitä

Tämä on esitetyistä viidestä periaatteesta meille useimmille vaikein. Sotilaskulttuuriin on perinteisesti kuulunut virheiden tunnistaminen "virhesilmän" kehittäminen sekä virheiden välitön korjaaminen. Uutta koulutuskulttuuria kuvaavat itsearviointi ja palautteen kokoaminen. Kaikilla tasoilla tehtävä itsearviointi, esimerkiksi edellä esitetyn viiden kohdan nyrkkisäännön avulla luo toimintaan jatkuvan parantamisen periaatteen. Palautteen kokoamisen määrässä on saavutettu jo taso, jossa tulee kiinnittää erityistä huomiota palautteen analysointiin ja siihen, että tehdyt johtopäätökset johtavat kehittämispäätöksiin ja käytännön toimenpiteisiin. "Palautteelle perso ja kehittämään kelpo".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet tekstistä? Ota kantaa.
Kaikki kommentit ovat tervetulleita!